תוכנית סמסטר ב` – עלות התוכנית 300 שח לא כולל את המסע ליוון
סדרת הרצאות ומפגשים – קהילות יוון והבלקן "הסיפור שפחות סופר..."
8/2 – מפגש ראשון -14921942 סיפורן של קהילות יוון- מגירוש ספרד לגירוש סלוניקי. הרצאה משותפת של ליאת וחני בה נציג את הבסיס ההיסטורי של יהדות יוון מראשית המאה הרביעית לספירה ועד לגירוש ספרד. נלמד על התבססותן של הקהילות היהודיות במרחב היווני תחת האימפריה העות`מנית. נצייר את תהליכי השינוי במעבר מהשלטון העות`מני למדינה היוונית בסוף המאה ה19 ועד לפרוץ מלחמת העולם השנייה.
במהלך מפגש זה נפרוש את התהליך למפגשי סמסטר ב`.
15/3 מפגש שני 13:00-19:00 "מופעים של זיכרון" -מרכז מורשת יהודי יוון בבית אבות ע"ש רקנאטי בפתח תקווה. בקומת הקרקע של בית אבות רקנטי, שכינס אליו ניצולי שואה רבים ויוצאי יוון, הוקמה תערוכה לזכר קהילת סלוניקי-"עיר ואם בישראל" . במהלך הביקור נעסוק בתרבות, סיפורם של חפצים מבית ההורים, ובהיסטוריה של הזיכרון. נבקר בתערוכה ונכיר את פעילות המרכז והעשייה למען זכרון הקהילה במרכז מורשת יהודי יוון. 15/3/1943 הוא יום הגרוש של יהודי סלוניקי לאושוויץ, נציין זאת במהלך המפגש.
במהלך הביקור נצפה בסרט "יום מעונן".
17/5 מפגש שלישי כיבוש יוון והבלקן דרך העיניים הגרמניות- הרצאה יוסי גלעד
במהלך ההרצאה נעסוק בפרק מלחמת העולם השנייה במרחב הבלקני. יוסי יציג את התהליכים ההיסטוריים וימקם את המרחב הבלקני ברצף המלחמה בכלל.
7/6 מפגש רביעי לאדינו שפה מתה? האמנם?! תרבות שפה ופולקלור
במהלך המפגש נחשף לתרבות הייחודית של יהדות יוון והבלקן. עם התיישבותם של הגולים מספרד ופורטוגל בבלקן, הלכה והתעצמה תרבות ייחודית בעלת שפה מנהגים שירה ופולקלור. במהלך המפגש נחשף לתרבות לשפה ולצלילים ונתקרב למרחב חדש ופחות מוכר.
13/9 מפגש חמישי צור משה "קהילה זוכרת" מפגש עם אלי גרציאני .
הישוב הקהילתי צור משה נבנה על ידי יוצאי יוון. אלי גרציאני, בן למקימי המושב, חלק מעמודי התווך של מובילי הזיכרון בישוב. במהלך המפגש אלי יציג את התהליכים במושב צור משה שהובילו להנצחת המקימים, להקמת בית הקפה קופניאס ומרחבי הזיכרון בתוכו ולאנדרטת הזיכרון. כקבוצת נשאי זיכרון בעצמנו, נפגש עם תהליכי זיכרון קהילתיים המתקיימים מאוד בסמוך אלינו.
20/9 מפגש שישי בני הדור השני לוקחים אחריות" פרופסור שמואל רפאל
פרופ` שמואל רפאל בנם של אסתר וחיים רפאל. אסתר ילידת קורפו ונצולת אושוויץ וחיים יליד סלוניקי וניצול אושוויץ. פרופסור רפאל נושא את לפיד הזיכרון כבן הדור השני ומוביל את קהילת הזיכרון הלאדינאית בשדה האקדמי וברשות לחקר הלאדינו. רפאל הוא חוקר בקנה מידה עולמי וכיום משמש כדיקן הפקולטה ליהדות בבר אילן. הרצאה תעסוק במפעל הזיכרון של בני הדור השני להנצחת קהילת יהודי יוון.
11/10 מפגש שביעי "הסיפור שלא סופר"- שואת יהודי יוון בראי הקולנוע. "יהי זכרך אהבה" במפגש זה נעסוק בסוגיית העדים והעדות, נצפה יחד בסרט יהי זכרך האהבה ונתמקד בעדות אחת מרכזית של עובדיה ועליזה ברוך המספרים סיפור של קהילה שלמה, בנוסף ינתן תדרוך לפני מסע.
22/10-26/10 מסע ליוון תוכנית המסע תנתן בהמשך.